Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون وزیر اقتصاد اظهار داشت: حتی رفع احتمالی تحریم‌ها هم اگر نوسان در نرخ ارز ایجاد کند، به ضرر اقتصاد ما خواهد بود.

سید هادی سبحانیان در گفت ‌وگو با ایلنا درباره انتقادات اخیر رهبری از شرایط اقتصادی و ضرورت کنترل و کاهش نرخ تورم اظهار داشت: یکی از محورهای اصلی نقشه راه رشد غیر تورمی موضوع کنترل نرخ تورم بوده است و معتقدیم اگر موفق به کنترل نرخ تورم نشویم، رشد اقتصادی محقق نخواهد شد چراکه به پیش‌بینی پذیری در اقتصاد نمی‌رسیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما در بحث کنترل نرخ تورم مسئولیت اصلی بر عهده بانک مرکزی است و وزارت اقتصاد پیشنهاداتی به بانک مرکزی برای کنترل و کاهش نرخ تورم ارایه داده است.

وی ادامه داد: وزارت اقتصاد سیاست‌های پولی که در این حوزه باید اتفاق بیفتد را به بانک مرکزی اعلام کرده و امیدواریم با تعامل با بانک مرکزی این سیاست‌ها اجرایی و محقق شوند.

معاون وزیر اقتصاد تاکید کرد: در بحث عدم استقراض از بانک مرکزی خط قرمز وزارت اقتصاد بوده و به همین دلیل تلاش شد با رویکردهایی که اتخاذ شده استقراض از بانک مرکزی رخ ندهد.

سبحانیان درباره اظهارات برخی از نمایندگان مجلس مبنی بر اینکه در دولت سیزدهم هم استقراض از بانک مرکزی انجام شده، گفت: افراد باید مبتنی بر اعداد و ارقام صحبت کنند و به هیچ وجه  دولت سیزدهم از بانک مرکزی استقراض نداشته است. برخی از کارشناسان بیان می‌کنند که بانک‌ها اوراق دولتی خریداری کردند و اضافه برداشت داشتند و این را استقراض می‌دانند اما طبق قانون بانک‌ها مکلف هستند که سه درصد از ترازنامه خود را اوراق دولتی خریداری کنند و تا به امروز آنچه که از سوی وزارت اقتصاد دولت سیزدهم پیگیری شده عمل به تکالیف از سوی شبکه بانکی بوده است.

وی تاکید کرد: برای کنترل تورم، استقراض از بانک مرکزی جزو خطوط قرمز وزارت اقتصاد دولت سیزدهم بوده است.

معاون اقتصادی وزارت اقتصاد افزود: معتقدیم کمک به تولید می‌تواند باعث شود کیک اقتصادی بزرگ‌تر شود و همین موضوع به افزایش عرضه در اقتصاد کمک خواهد کرد. سیاست‌هایی در حوزه نرخ سود بین بانکی برای کنترل نرخ تورم هم پیشنهاد داده‌ایم که در تعامل با بانک مرکزی این موضوعات را پیش می‌بریم تا هدف محقق شود.

سبحانیان با بیان اینکه برای کنترل نرخ تورم حتما باید به ثبات در نرخ و بازار ارز برسیم، گفت: به طور قطع  اعمال تحریم‌ها آثاری بر اقتصاد ایران داشتند اگر نتوانیم در بازار ارز ثبات ایجاد کنیم، حتی رفع تحریم‌ها هم خطر محسوب می‌شود چرا که منجر به تلاطم در بازار ارزی کشور خواهد شد و باز هم شاهد آثار منفی نوسان نرخ ارز در بازار و اقتصاد خواهیم بود.

وی با تاکید با بیان اینکه هم کاهش شدید و هم افزایش شدید نرخ ارز به نفع اقتصاد کشور نیست، اظهار داشت: معتقد موضوع مهم‌تر از نرخ ارز، ثبات بازار ارز است. برای فعال اقتصادی ثبات بازار ارز بیشتر از نرخ ارز اهمیت دارد. فعال اقتصادی باید اطمینان داشته باشد که اگر یک ال سی باز می‌کند یا خرید خارجی انجام می‌دهد نرخ ارز به صورت ناگهانی نوسان نخواهد داشت و تاکید وزارت اقتصاد و تیم اقتصادی دولت سیزدهم ایجاد ثبات در بازار ارز است.

معاون وزیر اقتصاد ادامه داد: حتی رفع احتمالی تحریم‌ها هم اگر نوسان در نرخ ارز ایجاد کند، به ضرر اقتصاد ما خواهد بود.

وی با اشاره به تاثیر کاهش نرخ دلار ناشی از لغو برخی از تحریم‌های برنامه هسته‌ای ایران بر بازار بورس، گفت: در یکی دو روز گذشته که در بازار سرمایه شاهد افت شاخص بودیم دلیل اصلی آن کاهش نرخ دلار در همین بازه زمانی بوده است. بانک مرکزی باید کمک کند تا ثبات در بازار ارز ایجاد شود تا آثار و تبعات منفی نوسان نرخ ارز در بازارهای مختلف از جمله بازار سرمایه به حداقل برسد.

سبحانیان گفت: یکی از تبعات نوسانات در نرخ ارز اثر آن در بازار سرمایه و بورس است و به همین ثبات در نرخ ارز برنامه‌ای است که وزارت اقتصاد آن را دنبال می‌کند.  

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: استقراض از بانک مرکزی معاون وزیر اقتصاد کنترل نرخ تورم وزارت اقتصاد بازار ارز دولت سیزدهم برای کنترل نرخ ارز تحریم ها کاهش نرخ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۳۳۸۰۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بازگشت دلار به کانال ۶۲ هزار تومان؛ ریزش ادامه دارد | دلار به کانال ۵۰ هزار تومانی برمی‌گردد؟

به گزارش همشهری آنلاین، کاهش قیمت‌ها در بازار طلا و ارز در حالی ادامه دارد که هم‌اکنون قیمت دلار در کف بازار به کانال ۶۲ هزار تومان بازگشته است؛ ضمن اینکه دلار فردایی نیز بین دلال‌ها در کانال ۶۱ هزار تومان معامله می شود.

سیر نزولی قیمت ارز در بازار بعد از نمایش اقتدار نظامی کشورمان در مقابل اسرائیل آغاز شده و با کاهش تنش‌ها در منطقه ادامه‌دار شد. فعالان بازار ارز می‌گویند خیال بازار از تنش‌های سیاسی راحت شده و به همین دلیل در حال تخلیه هیجانات هفته‌های قبل است.

بازاری‌ها می‌گویند از دیروز جو بازار کاملا فروشنده است و خریداری حاضر به خرید در این قیمت‌ها نیست؛ خریداران دست نگه داشته‌اند تا در قیمت‌ها پایین‌تر خرید کنند.

هم‌اکنون دلار در کف بازار تهران به کانال ۶۲ هزار تومان بازگشته ولی در کانال‌های تلگرامی، طبق روال قبل، دلار یکی دو هزار تومان گران‌تر قیمت‌گذاری می‌شود! دلار تهران الان ۶۲ هزار و ۹۰۰ تومان و هرات ۶۲ هزار و ۲۷۰ تومان قیمت خورده است.

به اعتقاد کارشناسان اقتصادی، ریزش قیمت‌ها در بازار طی روزهای آینده هم ادامه خواهد داشت و احتمال بازگشت دلار به کانال ۵۰ هزار تومانی در هفته‌ آینده بالاست.

کد خبر 847147 منبع: تسنیم برچسب‌ها ارز - بازار داخلی خبر مهم دلار آمريكا

دیگر خبرها

  • مجلس به بانک مرکزی اولتیماتوم داد
  • تداوم ریزش قیمت دلار و سکه در معاملات ۸ اردیبهشت
  • قالیباف به بانک مرکزی اولتیماتوم داد
  • بانک مرکزی آرژانتین، نرخ بهره را کاهش داد
  • پیش‌بینی مرتضی افقه از تاثیر انتخابات آمریکا بر بازار ارز/ منتظر این تغییر باشید
  • بانک مرکزی آرژانتین نرخ بهره را به ۶۰ درصد کاهش داد
  • رشد قیمت دلار در بازار غیررسمی، ارتباط چندانی با بانک مرکزی ندارد
  • کاهش غیر منتظره نرخ تورم در حوزه پولی یورو /انتظارات بازار و بانک مرکزی اروپا
  • هشدار درباره نفت ۱۰۰ دلاری و تورم جهانی
  • بازگشت دلار به کانال ۶۲ هزار تومان؛ ریزش ادامه دارد | دلار به کانال ۵۰ هزار تومانی برمی‌گردد؟