Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-04-27@20:27:37 GMT

دلیل چسبندگی نرخ‌ها پس از افت ارز

تاریخ انتشار: ۶ بهمن ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۷۹۳۳۳۱

دلیل چسبندگی نرخ‌ها پس از افت ارز

خبرگزاری آریا - یک کارشناس امور اقتصادی با اشاره به دلیل چسبندگی قیمت‌ها پس از افت نرخ ارز، گفت: کاهش نرخ دلار اگر با ثبات همراه باشد در تامین نیاز تولیداتی که متکی به واردات هستند، اثرگذار خواهد بود.
به گزارش خبرگزاری آریا ، حجت‌الله فرزانی، کارشناس امور اقتصادی دلیل متناسب نبودن قیمت کالاها با کاهش نرخ دلار را در گفت‌وگو با خبرنگار ایبِنا چنین توضیح داد: رابطه افزایش بهای دلار یا به نوعی کاهش ارزش پول ملی کشور با رشد قیمت کالاها محرز و مشخص است، اما وقتی ارزش پول ملی کشور تقویت می‌شود و به دنبال آن بها ارز خارجی کاهش پیدا می‌کند، قیمت کالاها به راحتی پایین نمی‌آید، دلیل آن هم "چسبندگی قیمت‌ها" است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی در این خصوص ابراز کرد: دلیل "چسبندگی قیمت‌ها" انجام تولیدات در زمان افزایش نرخ دلار است. به این معنا محصولات برای تولیدکننده گران تمام شده و تا زمانی که اثرکاهش نرخ دلار بر عوامل تولید تحقق پیدا نکند، قیمت محصولات به راحتی کاهش پیدا نخواهد کرد زیرا مقاومتی از سوی فعالان بازار یعنی تولیدکننده و فروشنده در این زمینه صورت می‌گیرد که نتیجه آن حفظ ارزش ریالی کالا مربوط به زمان سابق قیمت دلار خواهد بود.
این کارشناس اموراقتصادی درخصوص دلیل این مسئله اظهارداشت: مغازه‌داران و خرده‌فروشان تا خرید بعدی که از سوی تولیدکننده با قیمت ارزان صورت می‌گیرد، مقاومت زیادی برای ارزان کردن جنس از خود نشان می‌دهند، در نتیجه براساس شرایط اقتصادی کشور به اندازه دو یا سه ماه به طول می‌انجامد تا بر قیمت بازار اثر گذارد.
فرزانی درباره تاثیر کاهش قیمت دلار بر زندگی مردم بیان کرد: تقویت ارزش پول ملی حرکت خوبی به حساب می‌آید، اما تاثیر مثبت آن یک شرط دارد و آن هم ثبات است. اینکه افزایش یا کاهش به صورت هیجانی شکل گیرد، اثر مثبت نخواهد داشت زیرا تولید و تولید کننده را دچار رکود می‌کند. در حقیقت مشاهده می‌شود بازدهی بازارهای تولید و مالی در اثر کاهش ارزش دلار کم شده و نرخ سود سپرده‌های بانکی به مانند سابق به قوت خود باقی خواهد ماند و از میزان آن کسر نمی‌شود. حتی تولیدکنندگان هم حاضرند منابع نقدی خود را که باید پای کار تولید به هزینه در آورند در بانک‌ها سپرده‌گذاری ‌کنند که این کار مسببات رکود در تولید را فراهم می‌سازد.
وی در ادامه افزود: ارزش ذاتی نرخ دلار پس از کاهش چنانچه ثبات نداشته باشد، خیلی کمک کننده نخواهد بود زیرا از نوسانات قیمت نمی‌کاهد و مردم و جامعه از این کاهش قیمت‌ها منتفع نخواهند شد. زیرا بخش عمده‌ایی از 18 و نیم میلیون خانوار ما که نزدیک به سه میلیون آن کارمند و 6 میلیون خانوار با درآمد ثابت هستند، اگر ثبات در نرخ دلار وجود داشته باشد، می‌توانند برای پس‌اندازهای خود برنامه‌ریزی کنند و در نتیجه آن رفاه قشر متوسط افزایش یابد.
این کارشناس امور اقتصادی درباره تاثیر نوسانات دلار بر کالاها تصریح کرد: کاهش نرخ دلار با ثبات همراه باشد در بخش تامین مواد و محصولاتی که در حقیقت متکی به واردات هستند، اثرگذار خواهد بود، اما چنانچه غیر از این اتفاق روی دهد حرکت فوق در عوامل تولیدی که از داخل تامین می‌شود و سطح عمومی قیمت‌ها یا تورم اثر نخواهد گذارد. در حقیقت اجازه کاهش قیمت مواد و محصولاتی که تماما به صورت ملی در درون کشور تولید می‌شود را نمی‌دهد.
-->

منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: کاهش نرخ دلار قیمت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۷۹۳۳۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ریزش ۱۰۰ دلاری طلای جهانی

قیمت جهانی طلا در روز جمعه (۲۶ آوریل) کاهش یافت و با توجه به تمرکز سرمایه‌گذاران به داده‌های کلیدی تورم ایالات‌متحده برای نشانه‌هایی در مسیر نرخ بهره فدرال رزرو، برای کاهش هفتگی تعیین شد.

به گزارش ایسنا، هر اونس طلا با ۰.۱ درصد کاهش به ۲۳۳۱ دلار و ۱۵ سنت رسید. قیمت‌ها تقریباً ۱۰۰ دلار آمریکا نسبت به بالاترین رکورد تاریخ ۲۴۳۱ دلار و ۲۹ سنت در ۱۲ آوریل کاهش یافته است که ناشی از آشفتگی ژئوپلیتیکی است. هر اونس طلای آمریکا بدون تغییر به ۲۳۴۳ دلار و ۵۰ سنت رسید. قیمت شمش در هفته ۲.۵ درصد کاهش یافته است.

اقتصاد ایالات‌متحده در سه ماهه اول با کمترین سرعت خود در نزدیک به دو سال اخیر رشد کرد اما افزایش تورم انتظارات فدرال رزرو را برای کاهش نرخ بهره قبل از سپتامبر تقویت کرد. اظهارات اخیر مقامات فدرال رزرو حاکی از آن است که بانک مرکزی عجله‌ای برای کاهش نرخ بهره ندارد. نرخ‌های بالاتر جذابیت نگهداری طلای بدون بازده را کاهش می‌دهد.

داده‌ها نشان داد که واردات خالص طلای چین از طریق هنگ‌کنگ در ماه مارس ۴۰ درصد نسبت به ماه قبل افزایش یافت. جی پی مورگان اظهار کرد که هدف اوج طلا ۲۶۰۰ دلار آمریکاست. شرکت نیومونت از برآوردهای وال‌استریت برای سود سه ماهه اول پیشی گرفت زیرا بزرگترین معدن طلای جهان از تولید قوی، قیمت‌های بالاتر و هزینه های عملیاتی پایین‌تر بهره‌مند شد.

طبق گزارش رویترز، بانک مرکزی ژاپن قرار است پیش‌بینی کند که تورم در سال‌های آینده نزدیک به هدف دو درصدی خود باقی خواهد ماند و آمادگی خود را برای افزایش نرخ‌ها از نزدیک به صفر نشان می‌دهد.

در بازار سایر فلزات ارزشمند، نقره با ۰.۱ درصد کاهش به ۲۷.۴۰ دلار در هر اونس رسید، پلاتین ۰.۶ درصد افزایش یافت و به ۹۱۹ دلار و ۹۰ سنت رسید، در حالی که پالادیوم با ۱.۱ درصد افزایش به ۹۸۴ دلار و ۷۳ سنت رسید.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • روز حساس برای سکه‌ بازان؛ شرط مهم برای کاهش قیمت سکه
  • قیمت دلار، سکه و طلا در بازار امروز شنبه ۸ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • برنج هندی عقب‌نشینی کرد
  • ریزش ۱۰۰ دلاری طلای جهانی
  • قیمت بیت کوین تا ۶۳ هزار دلار کاهش یافت
  • کاهش قیمت بیت کوین تا ۶۳ هزار دلار
  • (تصاویر) گران قیمت‌ترین استایل‌های زنان هالیوودی در مراسم‌های فرش قرمز
  • تدوام ثبات قیمت دلار مبادله‌ای/ یورو کاهشی شد
  • تدوام ثبات قیمت دلار مبادله‌ای؛ یورو کاهشی شد
  • دلار پتانسیل کاهش بیشتر را دارد؟